The Magic Café
Username:
Password:
[ Lost Password ]
  [ Forgot Username ]
The Magic Cafe Forum Index » » The Magic Café Tech Help Area » » Sponsors Banners » » TOPIC IS LOCKED (0 Likes) Printer Friendly Version

Number One
View Profile
Regular user
Mike J Kelly
164 Posts

Profile of Number One
I am unable to see any Sponsors Banners, all I can see is:
------------------------------------------------------
Please click a banner to visit our sponsors, who ensure the Magic Café remains a free resource for all magicians!
------------------------------------------------------
I would like to visit the sponsors web sites via the Café rather than using My Favourites.
I understand that access through the Café informs sponsors where the link came from
,rightly so.

I use:
Microsoft XP Home.
Internet Explorer V6.0
Norton System Works which includes:
- Anti spam
- Anti virus
- Personal Firewall

I have Ad Blocker turned off.

I would appreciate any advise on how I can enable Sponsors Banners.

Regards
Mike
Smile Guess which hand the frog is in.
Gilmore
View Profile
New user
35 Posts

Profile of Gilmore
On the Internet Explorer web browser toolbar at the top of your screen, you should see an icon that looks like a globe with the label "Web assistant". Click on it and uncheck the "Block ads on this site" option.
Number One
View Profile
Regular user
Mike J Kelly
164 Posts

Profile of Number One
Hi Gilmore,

As I have stated I am using Internet Explorer V6.
There is no 'Web Assistant' on the tool-bar, under 'Tools' there is 'Pop-up Blocker'
which is turned off.

Any more suggestions would be appreciated.

Regards
Mike
Smile Guess which hand the frog is in.
Dave Scribner
View Profile
Assistant Manager
Lake Hopatcong, NJ
5148 Posts

Profile of Dave Scribner
Mike, do you have a firewall running? If so, you may need to go into it and adjust the settings there. Ihad the same problem awhile ago and the firewall was the problem.
Where the magic begins
Number One
View Profile
Regular user
Mike J Kelly
164 Posts

Profile of Number One
Hi Dave,

Thanks for your response,
I did have a firewall running now switched off.
I have also switched off:
Ad blocking.
Pop ups
Anti virus.

I have a low security setting.
Deleted all cookies & temporary files.
Set privacy to Accept All Cookies.

All to no avail.

Regards
Mike
Smile Guess which hand the frog is in.
Number One
View Profile
Regular user
Mike J Kelly
164 Posts

Profile of Number One
Sorry to be a pain in the neck, but can someone please help.

I have deleted all cookies and temp internet files.
I have disabled:
Pop Up blocker
Ad blocker.
Anti virus.

Disabled all security settings in Norton System works.
I have completely removed Norton Firewall.

All to no avail I still can't see sponsors banners except for Boofoo's at the bottom of the forum.

Is Boofoo's different than other sponsors banners.

Regards
Mike
Smile Guess which hand the frog is in.
blindbo
View Profile
Special user
Bucks County, PA
790 Posts

Profile of blindbo
Mike,
Are you seeing a picture placeholder or nothing at all?
Also, my opinion is you have disabled some beneficial programs - virus especially -you may want to reconsider.
-Rob
Number One
View Profile
Regular user
Mike J Kelly
164 Posts

Profile of Number One
Hi Rob,
I am not seeing any placeholders I can see all avatars / cups etc. I just can't see Sponsors Banners. This only occurs on the Café. Having disabled Pop Ups / Ad Blocking, they are now appearing on all sites except the Café.
Yes I must enable Virus Checker and other security programs shortly, to save hacking. I am pondering if some Registry Entry is not being cleared when I disable. However the problem only appears to be on the Café.

Regards
Mike
Smile Guess which hand the frog is in.
blindbo
View Profile
Special user
Bucks County, PA
790 Posts

Profile of blindbo
I could have given you an instant answer if it was the placeholder scenario, darn.
I did notice a thread in this same forum though that repeatedly points to Norton click here. Its worth a shot to enable Norton and adjust the settings (you might be right about the registry settings).
Let me know what finally works.
Gene
View Profile
Café Forum Developer
Howard City, MI
444 Posts

Profile of Gene
Number One, could you do me a favor? I wondered if you could send me the source code of the HTML for the index page when you view it. If you aren't familiar with that, it's easy - just view the home page then click View (in your browser's toolbar) then Source. The page source should open in Notepad (or whatever text program is set to open it on your system). Save that as a text file and email it to me. My email is geneSPAM@NOSPAMgmbwebworks.com. (Just take out the SPAM and NOSPAM words.) I'd like to review the HTML you're getting and compare it to what I'm getting. I can see all of the images, and a comparison might lead me to a clue.
Somebody kick me off the computer, will ya? Smile Smile
Number One
View Profile
Regular user
Mike J Kelly
164 Posts

Profile of Number One
Gene

Had a problem sending to your email address.

I have PM you.

Regards
Mike
Smile Guess which hand the frog is in.
Gene
View Profile
Café Forum Developer
Howard City, MI
444 Posts

Profile of Gene
Got it ... and I found something interesting. Not sure why it's doing this though. The only reason I can think of is it has to be something to do with your computer.

Here's one snippet of code as an example (all the banners are basically the same). First, the HTML generated that I get with my source view:

<a href="http://www.coingaffs.com"><img src="images/banners/schoolcraft2.jpg" alt="Please be kind enough to visit our sponsor!" border=0></a>

That's exactly how a link should be written. Now, here's the one you sent me:

<a href="http://www.coingaffs.com"></a>

The entire img src HTML tag is gone - and it shouldn't be. My mom's computer runs XP, so I'm going to play with that a little bit and see if there's something I can find. This is so wierd ...
Somebody kick me off the computer, will ya? Smile Smile
Gene
View Profile
Café Forum Developer
Howard City, MI
444 Posts

Profile of Gene
OK, I think it's your Norton AntiSpam that's blocking the banner ads. Since the word "banner" is in the image code, I think it's removing that image code before the browser has a chance to show it. That's the only thing I can find that would explain your not being able to see the banners. I found a page on the Symantec site that explains it better. Here's the link:

http://service1.symantec.com/support/nip......11022836
Somebody kick me off the computer, will ya? Smile Smile
Number One
View Profile
Regular user
Mike J Kelly
164 Posts

Profile of Number One
Gene

WHAT ARE ALL THESE BANNERS I CAN SEE Smile

:online: you are the top man. Smile

I have disabled Norton Anti Spam, which fixed the problem.

I use Outlook Express which is inexplicably linked to Internet Explorer.

My ISP blocks email spam so the Norton Anti Spam is now redundant.

A little computer knowledge is a dangerous thing 'I am dangerous' Smile

Many many THANKS. Smile Smile Smile Smile Smile

I hope this may help other members that use Norton.

Regards
Mike
Smile Guess which hand the frog is in.
blindbo
View Profile
Special user
Bucks County, PA
790 Posts

Profile of blindbo
Great to see that you can see, Mike!
Gene can now get on to making Mary happy again Smile

Oh, Mike, I'm guessing you'll be filling the toybox so don't forget to share your experiences!
Gene
View Profile
Café Forum Developer
Howard City, MI
444 Posts

Profile of Gene
Quote:
On 2005-02-26 09:25, blindbo wrote:
Gene can now get on to making Mary happy again Smile
Smile
Somebody kick me off the computer, will ya? Smile Smile
The Magic Cafe Forum Index » » The Magic Café Tech Help Area » » Sponsors Banners » » TOPIC IS LOCKED (0 Likes)
[ Top of Page ]
All content & postings Copyright © 2001-2021 Steve Brooks. All Rights Reserved.
This page was created in 0.16 seconds requiring 5 database queries.
The views and comments expressed on The Magic Café
are not necessarily those of The Magic Café, Steve Brooks, or Steve Brooks Magic.
> Privacy Statement <

ROTFL Billions and billions served! ROTFL